Poolen

Nu är den som sagt äntligen klar poolen och däcket runt om. Något speciellt piff har det dock inte hunnits med riktigt. Men det får bli till nästa år. Lite mer växter för att få en mysigare känsla. 
För er som är nyfikna eller kanske själva funderar på pool kommer här lite info om hur vi gjort.
Det mesta av jobbet med poolen har min man gjort själv. Poolen är gjuten och uppbyggd med skalblock som man gjuter i. Eftersom vi gjutit den själva och valt att sätta mosaik kunde vi i princip göra utformningen hur vi ville. Måtten på poolen är ca 3,5x6,5 meter och den är uppdelad i två olika nivåer. En grund del på 40 cm och en djupare del på 130 cm.
Alla delar och maskiner som krävs för att hålla poolen igång, så som värmepump, filter mm, har vi fått hjälp med och köpt på Poolcity Kristianstad. Installationen har gjorts av en vvs-are.
Mosaiken är köpt på Ekonomigolv i Sölvesborg och den är satt av en professionell plattsättare. Det man kan tänka på när man gör pool i Sverige är att det oftast görs med en liner och inte mosaik, då det finns risk för att den spricker. Så det gäller göra ett ordentligt förarbete med rätt fog och fix. Sen gäller det att göra rätt över vintern så poolen inte fryser för det är då risken för spricker uppstår. Exakt hur vi kommer göra i vinter är inte helt klart men de rekomendationer vi har fått är att man inte ska tömma poolen helt.
Däcket runtom är gjort i tryckimpregnerad virke som vi inte kommer underhålla alls för att få den där fina silvergrå färgen som vi gillar. En säsong eller två utan att göra något så blir det snyggt! 
Undrar ni över något annat är det bara till att fråga i kommentarsfältet eller skicka ett mail.  
Mosaik Pool Tryckimpregnerat virke Trädäck
15 kommentarer
Åsa

Vilket fint hus och pool ni har! Vi gjorde pool förra året men där gjorde folkpool det mesta av jobbet med själva poolen (vi har liner). Vi tömde vattnet till under pumparna i vintras och det var lite oroligt i våras när vi drog igång poolen men det var inga problem. En av våra bästa investeringar. Coolt med riktigt mosaik. Riktigt fina bilder och vilken fin blogg du har. //Åsa

Svar: Tack så mycket! Vad roligt att höra om några andra som också gjort pool. Visst känns det som en riktigt bra investering! Jag var lite skeptiskt först men nu känns det helt magiskt skönt att ha en pool och vi har använt den varje dag sen den blev klar.
Ja, man kommer nog allt va lite nervös under vintern och sen när allt ska köras igång i vår. Men härligt att höra att det gick bra för er.
Ha en fin onsdagskväll!
Rebecca Centrén

Nillan

Så snyggt!!

A M

så snyggt! Blir riktigt avundsjuk nu.

Annster

Snyggt :)

Svar: Tack så mycket!
Rebecca Centrén

svenskaresebloggen

Riktigt nice. Allt harmoniseras hus pool och deck. Imponerande arbete ☺ hoppas att ni får fina dagar i Sverige nu.
www.svenskaresebloggen.wordpress.com

Svar: Tack så mycket! Den senaste veckan har bjudit på kanonväder och nästa vecka verkar bli ännu bättre så det är riktigt gött!
Rebecca Centrén

Hanna

Så snygg den ser ut!

Svar: Tack så mycket! Vi är supernöjda =)
Rebecca Centrén

JUNITJEJ

Vilken härlig pool!

Svar: Tack! Den är riktigt härlig att bada i =)
Rebecca Centrén

www.alexandrastyle.se

WOW WOW WOW allt är i perfektion =)

kramar

Svar: Tack så mycket fina du! Hoppas det blir någon bloggträff snart igen. Hade varit kul att ses!
Kram
Rebecca Centrén

ullie

så kul att den är färdig. lagom till sommaen kom igen Hoppas den blir kvar så ni hinner ytnyttja o mys med den

Svar: Ja, det är riktigt skönt att den äntligen är klar! Verkar som att det fina vädret ska hålla i sig nästa vecka med i alla fall så det känns kul! Denna veckan har varit magisk här hemma, stråland sol och varmt varje dag.
Rebecca Centrén

Ida Nilsson

Men såå härlig!! Där kommmer ni kuna njuta många somrar!

Svar: Ja, det hoppas vi kunna göra =)
Rebecca Centrén

Nickie

Åhh ser helt underbart ut!! :)

Svar: Det är riktigt gött faktiskt! Så glad att vi gjorde den =)
Rebecca Centrén

Johanna

Otroligt lyxigt!! :D

Jenny

Galet fint!

Jasmine

Åh vad gott med pool :)

emelieelisabeth.blogg.se

Wow, ni ser ut att bo helt sagolikt fint. Som i en dröm! Kram /. emelieelisabeth.blogg.se

Svar: Åh men tack så hemskt mycket! Mycket jobb bakom så kul att höra =) Kram
Rebecca Centrén