Plantering runt pergolan

Idag har vi planterat runt pergolan. Det blir klätterhortensia bak på långsidan och bokharabinda på kortsidorna. Ska bli så kul att se när det växer upp. Hortensian kan ta lite tid på sig innan den sätter fart men bokharabindan ska däremot växa snabbt så den kommer det nog hända mycket med under sommaren. Någon som har erfarenhet av de här klätterväxterna?
Gabionmur Klätterhortensia Pergola
11 kommentarer
Carro S

Becka, ni har gjort så himla rätt i era val av växter! Jag hade valt exakt samma, verkligen! Jag har inte mer erfarenhet an vad du själv skriver: klätterhortensian är seg men mer stabil, medan jag upplever bokharabindan som mer crazy, snabb och kräver väl lite mer omhändertagande i form av beskärningar och rätt mycket vatten. Ska bli kul att se när de vuxit till sig lite!

Svar: Ååh vad roligt att höra! Så svårt att välja och veta vad som blir bra.
Det ska verkligen bli kul att se, längtar som attans 😊
Rebecca Centrén

sandra

Min bokharabindan dog i tidig ålder så den kan jag inte uttala mig om alls. Däremot har jag en helt undebar klätterhortensia som stog och sölade två tre säsonger kanske och sen växte den så himla mycket. Både uppåt och neråt. Om du vill ha mycket växtkraft rekommenderar jag engelsk vildvin. Växer som ogräs hos mig och får en jättefin höstfärg. Och gillar du blommor så är klematisen Summersnow helt magisk. Noll krävande och breder ut sig jättefint. Blommar med små vita blommor i slutet på sommaren.

Eran pergola ser jättefin ut. Har du mer bilder? Aldrig sett någon i det utförandet.

ha en bra dag

Svar: Vi var faktiskt inne på Summersnow, men sen blev det bokharabinda. Får se om vi lyckas annars kanske det får bli Summersnow ändå.Ska ta lite fler bilder på pergolan snart och visa. Finns några från förra året i detta inlägget http://centren.blogg.se/2014/july/icetea.html
Men som sagt lovar bättre bilder snart =)

Ha en härlig tisdag!
Rebecca Centrén

Mielo

Ser ut att kunna bli jättefint! Har tyvärr inte så mycket erfarenhet av dessa växter, men ser fram emot att se förändringen i sommar :)

www.henniska.blogg.se

Elin

Hej! Skulle gärna se mer bilder på själva pergolan, det ser spännande ut :)

Svar: Lovar att ta lite fler bilder snart!
Rebecca Centrén

Martin.c

Mycket fint planterat.

Sofia

Åh vad fint! Så himla kul att hålla på med växter!

Helen

Åh vad fint det kommer att bli. Älskar Hortensia men svårt att få de att blomma året efter? Mina va bara gröna blad på.

natalie

så fint!

Jasmine

Vad fint! :)

Anna

Tror att det kommer bli jätte fint!!

AngelicasVärld

MEn va fint å det kommer ju bli ännu finare när all grönska tar sig!